Logo

Nieuwsbrief 14 maart 2018-13

Inhoudsopgave


Geachte ouders, verzorgers en leerlingen,
Op tijd beginnen......
Kriebels in je buik
Kidsevent
Werkgroep verkeersveiligheid Sint Michielsgestel

Geachte ouders, verzorgers en leerlingen,

Vandaag hebben we de Dahldag gevierd!  De hele school is ondergedompeld in wereldse sferen.

Groep 1/2 hebben gezongen en gedanst in 't chinees. Ze hebben ons zelfs gegroet in het chinees.

Groep 3 en 4 hebben muziek gemaakt in de sferen van Brazilie/ Zuid Amerika.

Groep 5 en 6 zaten in Australie

Groep 7 en 8 waren in Afrika.

Het was een schitterende ochtend met een drukbezochte voorstelling.

Morgen zullen we een impressie van de ochtend op de website bij kopje "nieuws " zetten.

 

 

 

Op tijd beginnen......

De school begint elke dag om 08.30 uur.  De deur gaat open om 08.25 uur.  Iedereen zou dus op tijd in de klas kunnen zitten.

De laatste tijd valt het echter op dat er vaak pas 5 of zelfs 10 minuten later gestart kan worden omdat kinderen laat binnen komen of er nog afscheid genomen moet worden.

Per week gaat er minstens 25 minuten verloren aan lestijd.

Graag uw aandacht hiervoor!

Kriebels in je buik

 

Jonge kinderen en seksualiteit: voor veel ouders is dit een rare combinatie. Seksualiteit gaat toch over zoenen en vrijen? Dat klopt, maar seksualiteit gaat ook over gevoelens, over je lichaam ontdekken, over verschillen tussen jongens en meisjes, over verliefd zijn en over prettige en minder prettige aanrakingen. En dat begint al vanaf het moment dat een kind geboren wordt!

 

Op 21 maart begint de Lente en dan is het ook de Week van de Lentekriebels. Een mooie aanleiding om thuis met je kind in gesprek te gaan over dit onderwerp. Door al op een jonge leeftijd hierover met kinderen te praten wordt dit voor hen een gewoon onderwerp. Je laat als ouder hiermee zien dat ze bij jou terecht kunnen als ze vragen hebben.

 

Wat is je rol als ouder en welke informatie kun je het beste op welke leeftijd geven?

Lees daarvoor de volgende brochures:

Seksuele opvoeding van kinderen 0-6 jaar
Seksuele opvoeding van kinderen 6-9 jaar
Puber in huis 
Seksuele opvoeding van kinderen met een beperking 0-18 jaar
 

Vragen?

Neem contact op met de jeugdverpleegkundige op school.

 

Kidsevent

 

Geef je op voor de zeskamp van het Kidsevent Gestel!

Op zondag 15 april is er tussen 12.00 en 17.00 uur een leuk evenement voor kinderen op het terrein van zwembad Zegenwerp in Sint-Michielsgestel. Tijdens dit Kidsevent Gestel wordt er een spetterende zeskamp georganiseerd, waarbij kinderen het in teams van vijf tot acht deelnemer op kunnen nemen tegen leeftijdsgenoten. In zes zinderende, sportieve uitdagingen kunnen de kinderen laten zien hoe sterk, snel, slim en behendig ze zijn. Deelname is gratis en alle deelnemers krijgen een passende beloning. Kinderen tussen de 8 en 14 jaar die mee willen doen aan de zeskamp kunnen zich nu opgeven via de website: www.kidseventgestel.nl. Geef je op voor vrijdag 6 april 2018!

Het Kidsevent is sowieso de perfecte bestemming voor een gezellige middag. Onder het mom ‘Kidsevent On Tour’ zijn er die middag allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen en hun ouders met een braderie, schminken, boom klimmen, springkussens en nog veel meer. Verenigingen en sportclubs presenteren zich door middel van leuke demonstraties en optredens op het open podium. Er is muziek en dans, een hapje en een drankje en veel gezelligheid. Iedereen is van harte welkom op zondag 15 april vanaf 12.00 uur bij Zegenwerp.

Werkgroep verkeersveiligheid Sint Michielsgestel

 

Deze hele week (week 10: 5-10 Maart) staat het thema verkeersveiligheid bij de Bolster op het programma. Een grote ANWB-auto met het woord “verkeerseducatie” stond breeduit voor de school. Bij de Roald Dahl school was vandaag een agent met laser aan het werk dus voor beide scholen is de verkeersveiligheid een aandachtspunt!!

Tijdens zo’n week wordt voor de leerlingen van de basisschool specifieke aandacht besteed aan onderwerpen zoals: verkeerseducatie, veiligheid, gedrag.

De leerlingen leren dus met de ander in het verkeer rekening te houden en de verkeersregels zullen, op niveau, worden doorgenomen. Tevens zal ze geleerd worden dat voorrang hebben niet altijd hetzelfde is als voorrang krijgen en zal het woord “anticiperen” zeker in de hogere klassen gebruikt gaan worden.

 

De leerlingen worden dus met hun neus op de feiten gedrukt maar helaas is dit alles niet voldoende!! In ons dorp zijn er namelijk een aantal concrete, ondoorzichtige verkeerssituaties die wij graag in kaart willen brengen.

De werkgroep Verkeersveiligheid Theereheide organiseert in September een avondbijeenkomst rond het thema Verkeersveiligheid m.b.t. onze wijk. We nodigen u, bewoners van Theereheide en Halder, daarom uit om gevaarlijke, onveilige en onduidelijke verkeerssituaties uit uw eigen wijk NU (via E-mail) of ook DAN (op de infoavond) aan ons te melden.

We beogen dat op het eind van die avond er een lijst met verkeersknelpunten ligt waarmee de werkgroep voor de dag kan komen bij de Gemeente en Politieke partijen.

 

Zelf zijn we al op pad gegaan en hebben een aantal foto’s gemaakt van verkeersknelpunten.

Wij vragen aan u om met ons mee te denken. Immers, in uw eigen buurt bent u de beste specialist!!

 

Uw situatieschets, omschrijving (liefst met foto) van zo’n knelpunt mag u naar sturen naar: verkeersveiligheid@wijkpleintheereheide.nl of schriftelijk afgeven: Lindenplein 9 (T. Janmaat)

 

Dit e-mailadres kan ook gebruikt worden wanneer u zich wilt aansluiten bij de werkgroep.

Graag verwelkomen wij geïnteresseerde mensen die per maand een paar uurtjes ter beschikking hebben.

 

Met vriendelijke groet,

Tonny Janmaat, Birgit Paalman, Toon Toebast en Shanti Bergsma