Logo

Nieuwsbrief 28 Maart 2018-14

Inhoudsopgave


Geachte ouders, verzorgers en leerlingen,
Pasen
IPC
Juf Maria gaat met Edukans naar Oeganda!
Nieuw speeltoestel
Korfbalclinic
Natuurspeeltuin
Natuurgroep Gestel

Geachte ouders, verzorgers en leerlingen,

Pasen staat weer voor de deur.  Een extra lang weekend omdat de leerkrachten van Skipos op dinsdag 3 april ook nog een studiedag hebben.

In deze nieuwsbrief aandacht voor onze IPC thema's, Pasen, de natuurgroep Gestel, de natuurspeeltuin, een korfbalclinic en aandacht voor Edukans!

Wij wensen jullie allemaal hele fijne paasdagen!

Pasen

Het paasfeest staat weer voor de deur.  We zitten in de goede week..... we hebben een witte donderdag, een goede vrijdag en wat heeft ons carnavalsfeest hier eigenlijk mee te maken?

Wanneer u op onderstaande link klikt kunt u het allemaal lezen:

Pasen informatie

IPC

Op 15 maart was er een informatieavond met als onderwerp: IPC ( International Primary Curriculum )

Op deze avond waren er ongeveer 45 ouders aanwezig die uitleg kregen van onze schooltrainer Philippe de Kort.  Hij nam de ouders mee in de opzet van IPC, hoe we werken met doelen en hoe onze kinderen gaan leren.

Op onze website onder het kopje "nieuws" staat de presentatie van die avond.

 

Op dit moment zijn de groepen allemaal bezig met een nieuw project.

Groep 1/2 gaan na Pasen aan de slag met het thema "Lente"

Groep 3 en 4 zijn gestart met het thema: De verhalen die mensen vertellen ( mythen, legendes en fabels )

Groep 5 en 6 zijn gestart met het thema: Ontdekkingsreizigers en avonturiers

Groep 7 en 8 zijn gestart met het thema:  Opgroeien

 

Veel plezier allemaal!

Juf Maria gaat met Edukans naar Oeganda!

 

Toen ik enkele weken geleden een mail van Edukans ontving met de vraag of ik kennis en ervaring wil delen met collega’s in het Zuiden, heb ik me aangemeld voor deelname aan World Teacher.


Omdat ik ervan overtuigd ben dat onderwijs de meest duurzame vorm van ontwikkelingshulp is, ga ik deze zomer met Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs, op reis naar Oeganda waar ik mee ga denken en mee ga werken met de plaatselijke leerkrachten.


Gedurende twee weken zomervakantie werken Nederlandse, Finse en Oegandese World Teachers samen aan onderwijsverbetering.


Op woensdag 27-06  wordt er bij ons op school, door de activiteitencommissie, een actiedag/ buitenspeeldag georganiseerd. Op deze dag wordt gevraagd om een kleine sponsoring voor Edukans, een sponsoring waardoor een kind ver weg de kans heeft op een betere toekomst.


Sponsorgeld wordt niet gebruikt voor betaling van reis en verblijfskosten van Werelddocenten. Mijn deelnamekosten heb ik al betaald. Het geld komt geheel ten goede aan opleiding van de leerkrachten in Oeganda en wordt gebruikt voor aanschaf van leermiddelen.


Wilt u mijn actiepagina bezoeken ? U blijft op de hoogte van de voorbereidingen en tijdens de reis is het leuk om de belevenissen te volgen of een reactie te plaatsen. Indien u iets wilt vragen of delen, loop gerust na schooltijd binnen in groep 6.
http://Maria-bolink2.inactievooredukans.nl


Meer informatie over Edukans en over het programma World Teacher is te vinden op:
Www.edukans.nl 
 

Nieuw speeltoestel

In samenspraak met de gemeente, de leerlingenraad, het team en de naaste buren zijn we bezig om een nieuw klimtoestel te plaatsen.

Op dit moment is er overleg geweest met alle bovenstaande delegaties en is het wachten op het uiteindelijke ja-woord van de gemeente.

Het klimtoestel zal in het zand komen te staan bij het oude toestel.  Het oude toestel zal worden gerepareerd. 

Bij de kleuters komt ook nog iets moois te staan.

We hopen dit nog voor de zomervakantie gerealiseerd te hebben.

Korfbalclinic

 

Beste ouders, 

 

Op woensdag 11 april 2018 organiseert Sportclub Den Dungen voor alle kinderen van groep 3 t/m 5 een gave korfbal clinic! Dit is dé kans voor uw kind om kennis te maken de mooie sport korfbal en onze gezellige sportvereniging SC Den Dungen. 

Korfbal is een geweldige sport voor ieder kind. Er komt veel bij kijken; hand-oog coördinatie voor het vangen en gooien van de bal, conditie en kracht om  te rennen en de bal hoog in de korf te gooien en natuurlijk samenwerken aangezien korfbal een echte teamsport is. 

Korfbal is misschien niet de populairste sport op dit moment, maar dat maakt het er zeker niet minder leuk om. We merken dat veel jongens en meisjes die de sport beoefenen het een erg leuke sport vinden. De kinderen hebben binnen de sport de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen door nieuwe technieken en tactieken te leren. Niet alleen de sport is leuk en vernieuwend. Onze sportvereniging organiseert voor jeugdleden jaarlijks verschillende uitjes, waaronder het hoogtepunt van het jaar: korfbalkamp! Korfbalkamp is een jaarlijks weekend waar elk jeugdlid lang naar uit kijkt. 

Er zijn dus genoeg redenen om woensdag 11 april samen met uw zoon of dochter naar de korfbal clinic te komen.  Uw kind kan gratis samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes aan de hand van verschillende spelletjes kennis maken met korfbal. Opa’s, oma’s en andere liefhebbers zijn ook zeker welkom om te komen kijken. We zorgen ervoor dat u een kijkje kunt nemen op het nieuwe sportpark onder het genot van een kopje thee of koffie. 

Datum: woensdag 11 April

Tijd: van 15:00 tot 16:30 (inclusief ontvangst en afsluiting)

Locatie: Sportpart SC Den Dungen. Hooidonksestraat 8, 5275 HV DEN DUNGEN

Kosten: Deelname is gratis! 

 

U kunt uw zoon of dochter aanmelden door een mail te sturen naar:  ledenwervingflash@hotmail.com

Gelieve in de mail naam  en leeftijd van het kind te benoemen. 

 

 

Tot 11 april!

Met sportieve groet,

Organisatie Korfbal Clinic

Natuurspeeltuin

Paaseieren zoeken in de Natuurspeeltuin Gestel op Paaszaterdag 

 

Zaterdag 31 maart van 15.30 tot 17.30 uur kan er in Natuurspeeltuin Gestel naar harte lust gezocht worden naar eieren. De Paashaas verstopt ze daar in alle hoeken en gaten. Voor de kinderen die de eieren weten te vinden, heeft de Paashaas een presentje. Zet je speurneus op en kom zaterdagmiddag gezellig naar de speeltuin. De toegang is gratis, maar vrijwillige bijdragen voor de speeltuin worden zeer gewaardeerd.

 

In de ‘spotlight’

De speeltuin ligt in het midden van het dorp Sint-Michielsgestel, rechts naast het gemeentehuis (Meanderplein 1). Het is een fantastisch mooie plek voor jong en oud. Waar vies worden mag! Het beheer, onderhoud en de uitbreiding van de speeltuin wordt geheel bekostigd door bijdragen uit fondsen, giften van bezoekers en bijdragen van ondernemers.  Tevens steekt een groep enthousiaste vrijwilligers regelmatig de handen uit de mouwen. Op zaterdag 31 maart staat de spotlight daarom niet alleen gericht op de paashaas. Ook het vogelhuisje voor vrijwillige bijdragen van speeltuinbezoekers, het verzette werk door onze vrijwilligers en het werven van nieuwe krachten krijgen die dag aandacht.

 

De speeltuin 

De Natuurspeeltuin Gestel is een initiatief van en wordt uitgevoerd/gedragen door enthousiaste burgers uit Sint-Michielsgestel. De realisatie van de speeltuin is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Sint-Michielsgestel, Kentalis, Waterschap de Dommel en enthousiaste ondernemers en bewoners uit de gemeente Sint-Michielsgestel .

Kijk voor meer informatie op www.speeltuingestel.nl

 

 

 

Natuurgroep Gestel

Lentekriebels

Jeugd-Natuurgroep-Gestel heeft zaterdagmiddag  7 april weer haar maandelijkse wandeling in de natuur, voor kinderen en hun ouders, maar eigenlijk voor iedereen.

In de lente is het een drukke boel in de natuur. De bomen laten hun eerste blaadjes groeien en de vogeltjes zoeken een plekje om te nestelen. 

Weet jij eigenlijk hoe een vogel zijn nestje maakt? Wat gebruikt ie daar allemaal voor? Vandaag ga je dat ontdekken! En we hopen meer te weten te komen over planten en dieren in de lente. 

Maar het belangrijkste is dat we vooral genieten van al het moois om ons heen! 

 

 Ga jij mee naar buiten?

 

Startplaats: Haanwijk 4 a, 5271 VG, Sint-Michielsgestel (gebouw van Brabants Landschap).

Tijd: Van 14:00 tot 16:00 uur.

Meer informatie: Michel van de Langenberg,  tel: 06-224 329 41 of michel.langenberg@home.nl

 

Het lidmaatschap voor het hele gezin is € 10  per jaar  (één keer meedoen is € 2) contant te betalen op de zaterdagmiddag.  Je hoeft je niet van te voren op te geven. Kijk ook op:  http://www.natuurgroep.nl