Logo

nieuwsbrief 9 mei 2018-16

Inhoudsopgave


Geachte ouders, verzorgers en leerlingen,
Pinksteractie: “W E E S N I E T B L I N D V O O R J E M E D E M E N S”
Einde spaaractie flessendoppen
Smallsteps-bso sluit aan bij het continurooster van de school
Jantje Beton
voetbal in de zomer!

Geachte ouders, verzorgers en leerlingen,

Na een heerlijke meivakantie zijn we weer enthousiast aan de slag gegaan.

We kijken terug op fantastische koningsspelen met een prachtig zonnetje.  De organisatie was in handen van Juf Lieke en juf Marieke samen met mevr. van Gameren.

Dank je wel voor jullie inzet!

In deze nieuwsbrief veel aandacht voor de afsluiting van de doppenactie georganiseerd door de parochie.

Woensdag 16 mei zullen we meteen in de ochtend de actie officieel afsluiten officieel op het schoolplein. Meer informatie vindt u terug in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier,

 

Pinksteractie: “W E E S N I E T B L I N D V O O R J E M E D E M E N S”

 

Kinderen van de basisscholen in Den Dungen en Sint-Michielsgestel, maar ook leerlingen van “Kentalis”, het “Elde College” en “Beekvliet”, hebben plastic doppen ingezameld ten behoeve van het Koninklijk Nederlands Geleide Fonds (KNGF).

Van de doppen worden plastic kratten gemaakt en deze leveren weer geld op voor de opleiding van blindengeleidehonden en hulphonden.

Tamara Bessels kwam met haar geleidehond Baya een dag op onze school om in alle klassen te vertellen, hoe haar leven is met Baya en hoeveel steun zij daaraan heeft.

Kapelaan Pieter Zimmermann, die het belangrijk vindt om contact te leggen tussen scholen en parochie is de bedenker van deze actie en wil hiermee tevens het feest van Pinksteren enigszins verduidelijken. 

“Pinksteren is het feest van het vuur van Gods liefde, dat op de mensen neerdaalt.   Ieder hoort elkaar spreken in zijn eigen taal.”

Alle scholen willen de taal van liefde, die verbindt en die mensen dichter bij elkaar brengt, in een begrijpelijke vorm duidelijk maken en kinderen laten beseffen, dat we niet alleen voor onszelf leven, maar ook voor de medemens.

Op dinsdag 8 mei was de kapelaan op onze school om kennis te maken, te spreken over Pinksteren en de daaraan verbonden actie “Wees niet blind voor je medemens”.

Het is dan ook niet toevallig, dat het slot van ons project plaatsvindt op woensdagochtend 16 mei, vlak vóór Pinksteren. 

Er ontstaat dan, door een estafettetocht, symbolisch, een verbinding tussen kerk en scholen.

Deze tocht start om half negen bij de Michaëlkerk en gaat vervolgens naar basisschool “Roald Dahl”, waar kapelaan Pieter om kwart vóór negen aankomt op een bakfiets, met in de hand een fakkel om het vuur van Pinksteren te benadrukken.

Op onze speelplaats ontstaat, gevormd door al onze leerlingen, de letter  “E”  levensgroot.   Wij vormen de tweede letter van het woord:    “V E R B I N D I N G”.              De letter  “V” is reeds gefilmd op het kerkplein van de Michaëlkerk.

Een delegatie van groep acht leerlingen staat klaar met de fiets. Wanneer, als symbool,  een kleine hoeveelheid doppen is gedeponeerd in de bakfiets van de kapelaan, gaat deze zijn weg vervolgen naar “De Bolster”. Alle leerlingen daar, staan op de letter “R”. Om 12:30 uur zijn twee kerken, vijf basisscholen, “Kentalis”, “Het Elde College” en “Beekvliet”, bezocht en beëindigen we deze actie, om samen te kunnen terugzien op een project, dat een bijzondere start maakte met  “V E R B I N D I N G” onderling

Einde spaaractie flessendoppen

 


De container, gevuld met gespaarde doppen ten behoeve van de Pinksteractie, wordt op dinsdag 15 mei aanstaande 

door de gemeente opgehaald en naar het verzamelpunt gebracht.

 
Hiermee is deze spaaractie dan ook beëindigd.

Tot en met maandag 14 mei is het nog mogelijk om de gespaarde doppen in te leveren.

 


Dank je wel voor jullie inzet!

 

Smallsteps-bso sluit aan bij het continurooster van de school

 

 

Vanaf 19 augustus is Smallsteps de Boefjes elke schooldag open vanaf 14.00 uur. Wij vangen je kind op in een huiselijke, warme sfeer. Met aandacht voor ieder kind.

Samen toffe dingen bedenken en doen

Zeg het maar: een potje bekertjesvoetbal, kookworkshop, yogales of samen een teletijdmachine bouwen, of een uitstapje naar het bos of de dierenwei. Onze pedagogische medewerkers bruisen van de ideeën. Of hij nu net vier is of al bijna tien, er is altijd iets tofs te beleven dat past bij jouw kind.

 

Lekker naar buiten

Na een lange schooldag is het heerlijk bij ons buiten. Daar is alle ruimte om te rennen, te klimmen en lekker te kletsen. Frisse lucht, de wind door je haren en je vergeet voor even dat er ook zoiets als taal en rekenen bestaat. De buitenlucht geeft direct energie om nieuwe dingen te ontdekken.

 

Rustig lezen, schilderen of gewoon even chillen

Leest je kind liever een leuk boek, wil hij op creatief avontuur met vingerverf, of heeft hij zin om te chillen, dan zoekt hij gewoon een rustige hoek op. Ga je gang! Zo'n rustmoment is ook fijn om even de dag door te nemen en leuke verhalen uit te wisselen.

 

Interesse? Op smallsteps.nl kun je een proefberekening maken van de kosten en de kinderopvangtoeslag. Of bel direct locatiemanager Femke van der Starre (073 551 51 88) voor een rondleiding. 

 

 

Met vriendelijke groeten,
Femke van der Starre
Locatiemanager
M +31 (0)631978089

Jantje Beton

 

De Kleine Jantje Beton Loterij gaat weer van start.! De actie start op woensdag 16 mei en eindigt 28 mei. Zie filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=NqDIk4CmGOI

 

Met De Kleine Jantje Beton Loterij gaan onze leerlingen van de groepen 5 t/m 8  (m.u.v. groep 7) op pad om loten te verkopen.

De helft van de opbrengst gaat naar onze school zelf. Wij kunnen het geld gebruiken voor eigen speeltoestellen of –activiteiten. De andere helft komt ten goede aan activiteiten van Jantje Beton. Zo zorgen we er samen voor dat meer kinderen, meer kunnen spelen.

Ook dit jaar hoeven de kinderen niet met geld over straat te lopen. De lotenverkoop gaat via machtiging. Zodra ze het hele boekje (10 loten) hebben verkocht, moeten ze dit inleveren bij hun eigen leerkracht. Uiterlijk maandag 28 mei moet alles worden ingeleverd, ook de niet verkochte loten.

Rekenvoorbeeld: Stel dat de 120 leerlingen allemaal 10 lootjes verkopen.  De school verdient dan 120 x 10 c € 3,- = € 3600,-. Hiervan is € 1800,- voor de school.  Die extra inkomsten maken meer mogelijk!

 

Team Roald Dahl

voetbal in de zomer!

 

 18e EDITIE CHAMPIONS LEAGUE TOERNOOI BIJ SCI !!

 

Het is weer bijna zo ver! Op zaterdag 09 juni en zondag 10 juni kunnen we weer gaan genieten van het Champions League toernooi bij SCI ! Ook dit jaar kunnen alle kinderen, jongens en meisjes, in de leeftijd van 4 jaar tot en met 12 jaar deelnemen aan dit prachtige evenement!

Of je nu lid bent van een vereniging of niet dat maakt niet uit we maken er samen weer een groot feest van. Naast het spelen van spannende wedstrijden worden de kinderen wederom verrast met een speciale openingsceremonie en een gratis lunch voor de kinderen!

Er is ook volop fruit en drinken te verkrijgen wat gratis beschikbaar wordt gesteld.

Er wordt dit jaar gevoetbald op zaterdag 09 juni van 10.00 uur tot ± 16.30 uur door de

9 t/m 12 jarigen JO11 / JO13 (E- en D- jeugd). Op zondag 10 juni is het van 10.00 uur tot ± 16.30 uur de beurt aan de 4 t/m 8 jarigen JO8 / JO9 (Mini’s en F- jeugd).

Hoe kun je jezelf inschrijven?

Inschrijven is gratis en al direct mogelijk via onze website: www.vv-sci.nl

Ga op de site naar het inschrijfformulier en meld je aan voor het Champions League Toernooi.

Volg de instructies op de site en vul het compleet in.

Wanneer je nog geen lid bent van een voetbalvereniging kun je gewoon inschrijven en kennis maken met het voetbal op een hele leuke manier met een dag vol plezier!!

Nadat je de inschrijving hebt verstuurd ontvang je een bevestigingsmail zodat je weet dat je inschrijving goed is gegaan.

Tot snel !!!

Let op!

We verwachten ook dit jaar weer een grote belangstelling voor het toernooi. Helaas kunnen we maar een beperkt aantal deelnemers deel laten nemen dus het is slim om jezelf zo snel mogelijk in te schrijven. Kijk ook even of je op die dag geen activiteiten hebt bij je eigen vereniging!

Inschrijven is mogelijk tot 20 mei dus wacht niet en schrijf je direct in.

Tot 09 en 10 juni!

 

Groetjes van Charlie Champion !!!