Logo

Nieuwsbrief 20 juni 2018-19

Inhoudsopgave


Geachte ouders, verzorgers en leerlingen,
Data nieuwe schooljaar
Oudervereniging
buitenschoolse opvang 2018-2019
Kamp 2018
Edukans
Summercamp
De voorleeshond
Zomerkids

Geachte ouders, verzorgers en leerlingen,

Voor u ligt de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar.

Ongelooflijk hoe snel dit jaar weer voorbij gevlogen is.

Wij ( team) kijken terug op een heel fijn schooljaar. In dit jaar zijn er een paar belangrijke beslissingen genomen:

We gaan over op andere schooltijden ( hierover ontvangt u volgende week nog wat extra info) in het nieuwe schooljaar, en thematisch onderwijs ( IPC) is ingevoerd op onze school.

De leerlingenraad heeft weer een goede bijdrage geleverd.

Madeleine, Ravi en Moos gaan uit de leerlingenraad. Heel erg bedankt voor jullie inzet!

In deze nieuwsbrief aandacht voor het kamp groep 8, zomeractiviteiten, berichten van de Boefjes en berichten vanuit de bibliotheek.

Veel leesplezier en vanaf deze plek alvast een fijne zomervakantie!

 

Data nieuwe schooljaar

Op de website zal zo snel mogelijk  een rooster komen te staan met voor u belangrijke data.

Een paar wil ik alvast met u delen:

  • 20 augustus 08.30 uur opening schooljaar en koffie/thee voor de ouders.
  • 30 augustus kennismakingsavond ( uitnodiging volgt)
  • 19 september Algemene LedenVergadering oudervereniging
  • 12 oktober  de Dahldag

De studiedagen komend schooljaar zijn op 6 december 2018 en 27 maart 2019.

Er volgt nog een studiedag op bestuursniveau, deze is nog niet gepland i.v.m. de evt. besturenfusie.

Wanneer deze dag bekend is laat ik u dat weten.

Oudervereniging

Dit schooljaar hebben de ouders van de oudervereniging weer heel hard hun best gedaan: de Dahldag, de boekenmarkt, het sinterklaasfeest, kerstviering, carnaval, fotograaf, etc. etc.

Wat zijn we blij met jullie inzet en enthousiasme!

Heel erg bedankt hiervoor!

buitenschoolse opvang 2018-2019

 

Smallsteps-bso sluit aan bij het continurooster van de school

 

Vanaf 19 augustus is Smallsteps de Boefjes elke schooldag open vanaf 14.00 uur. Wij vangen je kind op in een huiselijke, warme sfeer. Met aandacht voor ieder kind.

Samen toffe dingen bedenken en doen

Zeg het maar: een potje bekertjesvoetbal, kookworkshop, yogales of samen een teletijdmachine bouwen, of een uitstapje naar het bos of de dierenwei. Onze pedagogische medewerkers bruisen van de ideeën. Of hij nu net vier is of al bijna tien, er is altijd iets tofs te beleven dat past bij jouw kind.

 

Lekker naar buiten!

Na een lange schooldag is het heerlijk bij ons buiten. Daar is alle ruimte om te rennen, te klimmen en lekker te kletsen. Frisse lucht, de wind door je haren en je vergeet voor even dat er ook zoiets als taal en rekenen bestaat. De buitenlucht geeft direct energie om nieuwe dingen te ontdekken.

 

Rustig lezen, schilderen of gewoon even chillen

Leest je kind liever een leuk boek, wil hij op creatief avontuur met vingerverf, of heeft hij zin om te chillen, dan zoekt hij gewoon een rustige hoek op. Ga je gang! Zo'n rustmoment is ook fijn om even de dag door te nemen en leuke verhalen uit te wisselen.

 

Interesse? Op smallsteps.nl kun je een proefberekening maken van de kosten en de kinderopvangtoeslag. Of bel direct locatiemanager Femke van der Starre (073 551 51 88) voor een rondleiding. 

 

Kamp 2018

 

Dit is ons verslag over het schoolkamp.

Toen we maandag 11 juni op school kwamen moesten alle spullen in de             auto’s. Daarna vertrokken we in drie groepen naar Eersel (43 km). Toen iedereen op het kampterrein De Berger Hoeve was, werden de regels en afspraken uitgelegd. Toen het allemaal uitgelegd was gingen we het terrein verkennen en de kamers inrichten, we hebben nog wat spelletjes gedaan, gegeten en toen zijn we naar bed gegaan.

Dinsdag: hebben we gesurvivald op het terrein van Rofra, dat was heel erg leuk, toen zijn we met de bus naar België geweest om terug naar Nederland te kanoën. ’s Avonds de spooktocht (heel eng) en daarna naar bed.  

Woensdag: gingen we naar Eersel een fotospeurtocht doen, best moeilijk. In de middag hadden we een sportmiddag, daarna gingen we slagballen en hebben we tegen de juffen en meesters verloren L.
’s Avonds een lekkere BBQ, de bonte avond heel leuk om te zienJ en daarna weer naar bed.

Donderdag: Hebben we gezwommen bij Centerparcs de Kempervennen, dat was wel even lekker. ’s Avonds de casinoavond, kampvuur en toen de kampkampioen (Tijmen) en toen naar bed.

Vrijdag: ’s Ochtens tassen/ koffers inpakken, alle spullen in de auto’s, weer in drie groepen vertrekken naar school (tussendoor frietjes gegeten bij de Smikkelhoek) voordat we aan kwamen verzamelden we ons bij fam. Snijder en toen zijn wij met zijn allen het schoolplein op gefietst, daar zijn we heel fijn ontvangen.

Dit was ons schoolkamp 2018: en hieronder nog even wat wij ervan vonden.


Het was een heel leuk en gezellig kamp. We hebben het heel fijn gehad met elkaar (en met de begeleiding). Veel leuke dingen gedaan en een hele toffe week gehad met elkaar. We hadden een zeer vol programma met leuke activiteiten. Kortom, een week om nooit meer te vergeten!

Groep 8, Basisschool Roald Dahl

 

Edukans

Jouw inzet biedt kansen voor hun toekomst.

Woensdag 27 juni is de afsluiting van de sponsor actie voor Edukans.
We gaan spelletjes spelen op het schoolplein.
De plaatselijke Albert Heijn sponsort voor alle kinderen een lekkere mandarijn.


De afgelopen weken hebben veel kinderen klusjes gedaan of sponsors gevonden om geld bij elkaar te sparen voor onderwijs aan leeftijdsgenootjes in Oeganda. 
Door jullie inzet hebben we een mooi bedrag bij elkaar. Dat biedt kansen voor kinderen in Oeganda. fantastisch gedaan, allemaal.
Heb je een sponsorkaartje en wil je graag zelf je sponsorgeld op de rekening van Edukans storten ? Dat kan o.a. via de actiepagina  
HTTP://Maria-bolink2.inactievooredukans.nl
Wil je liever dat ik, juf Maria, het bedragje overmaak, dat kan ook.


Namens alle kinderen, juffen en meesters in Oeganda, dank je wel.
 

Summercamp

 

wanneer u op de volgende link klikt komt u uit bij de flyer over het Summercamp.

summercamp

 

 

 

De voorleeshond

 

Voorleeshond


Vindt jouw kind voorlezen moeilijk of spannend? Voorlezen aan een hulphond helpt! Kinderen merken dat de hond heel braaf naar ze luistert en geen commentaar geeft. Zo doen kinderen meer hun best, krijgen ze meer zelfvertrouwen, communiceren ze beter en worden ze daardoor sociaal vaardiger. In Bibliotheek Sint-Michielsgestel komt hulphond Claartje. Aanmelden via jeugd@bibliotheekdenbosch. nl.

Zomerkids

In de volgende link nog meer activiteiten in de zomervakantie:

 

Zomerkids